Social Media:5 Sfaturi esentiale! Studiu de caz: Dumitru Oprea

SNAG-0000

Dupa un an de lucrat in Social Media am invatat cateva trucruri despre cum poti sa iti consolidezi prezenta in Online.

Unele sfaturi/sugestii sunt atat usor de intuit incat mi se pare ca oricine sa poata sa puna mana pe un calculator conectat la net si sa se integreze perfect in tot jocul online. Insa experienta m-a invatat ca de multe ori nu este asa.

Pentru ca de curand am dat din greaseala peste pagina de Facebook a lui Dumitru Oprea, m-am gandit sa va imparatsesc gandurile mele despre prezenta sa online si cateva sfaturi despre cum poate fi imbunatatita.

Sunt de apreciat primii pasi pe care i-a facut in aceatsa directie. Situatia actuala din cate am descoperit eu:

Partile bune pana acum:

  • Constientizare necestiatii de a fi online si de a fi “gasibil”
  • Crearea a 4 puncte de comunicare(touch points) cu cetatenii/publicul
  • Crearea unui mic sondaj in side bar  – un loc in care oamenii pot sa isi spuna parerea
  • Actualizarea frecventa a blogului – cel putin in apropierea campaniei electorale
  • Sincronizarea blogului cu profilul de facebook –  impingerea mesajelor de pe blog pe retele sociale
  • Articole ce folosesc un limbaj colocvial, ceva de astepta pe un blog – Get down boys, get down!

Ce se poate imbunati – 5 Sfaturi esentiale!

1. Blogul nu este un loc in care se publica comunicate de presa!!!

Prin definitie blogul trebuie sa fie personal, un copy paste doar pentru a-l umple de continut nu este recomandat.  Social Media  este o conversatie ceea ce implica 2 sau mai multi participanti, nu un monolog.   Sfat: Anunatarea comunicatului de presa, oferirea unui scurt rezumat si un link catre comunicat pentru cei interesati.

Publicarea unor articole scrise intr-un stil mai personal vor duce inevitabil la mai multe comentarii, ceea ce inseamna un public mult mai implicat.

2.  Sincronizare tuturor canalelor de comunicare: Blog, Twitter, Facebook, LinkedIn. Atunci cand se publica un articol nou pe blog, acesta poate fi impins pe toate canlele de mai sus. Momentan acest lucru se face doar pentru FB.

In plus se poate crea si o pagina pe Facebook nu doar un profil. Pagina are mai multe avantaje pe care poate le voi discuta intr-un post viitor.

3. O poza face cat o mie de cuvinte. Un film?

In general tutror ne place sa ne uitam peste pozele prietenilor de pe Facebook sau pe Flickr sau …pe oriunde. De asemena suntem mari consumatori de video si multi dintre noi intra pe YouTube zilnic :) .

Sfat: Publicarea de continut audio-vizual!

In calatoriile prin tara si peste hotare sunt convins ca sunt multe sanse de a face fotografii/videoclipuri care pot fi imparatsite ulterior pe blog. Astfel cititorii vor putea cunoaste mai bine persoana din spatele blogului.

De asemeanea se pot crea galerii pe Facebook, acum este o singa poza :| . Nu tocmai personal …

4. Interactionati, Interactionati, Interactionati

Desi are un aer stalinist indemnul de mai sus (pentru unii) e cat se poate de valabil si folositor. “Blogger iesean, blogger eurpean” spune Dumitru Oprea pe blogul sau.  Bloggeri comunica intre ei, interactioneaza, fac schimb de linkuri, isi trimit cititori unul altuia, dau mesaje @ pe twitter si se implica in comunitate.

Sfat: Interactioneaza cu cei din jur[din mediul online]

Unul nu ajunge blogger doar cu un tag line pe site.

Acum nu zic sa dea vorbeasca cu @haipa, @mariussescu sau @pufan pe twitter dar sunt sigur ca mai sunt “bloggeri” prin Iasi si prin tara cu care se poate comunica.  Bloggeri din sfera politicului si care impartasesc aceleasi ideologii.

5. Look around [priveste in jur]!

In jurul nostru sunt multi oameni care au imbratisat conceptul de Social Media si au “succes”. Sfat: Tot ce trebuie sa faci pentru a avea succes in zilele noastre e sa te uiti in jur, sa vezi ce fac ceilalti si sa incerci sa adaptezi reteta lor la prezenta ta online.

Asta nu inseamna un Copy paste orbesc ci o interpretare a solutiei pentru scopurile personale. Drumurile sunt deschise iar intrebarile deja au raspunsuri tot ce trebuie sa facem e sa fim atenti la cei din jur. Se poate incepe cu Obama ;) .

Sfat Bonus: Alegera unui username pentru profilul de Facebook pentru inlocuirea codului impersonal: 1659162235 . Acest pas ajuta enorm la consolidarea brandului personal, pagina fiind indexata ulterior de Google ;) .

Idei, pareri , sugestii? Zona de comentarii va asteapta :D mai jos!!

3 thoughts on “Social Media:5 Sfaturi esentiale! Studiu de caz: Dumitru Oprea”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>