Inertia Iasiului

DSC04730

Mda, si iata-ma inapoi in Rotterdam dupa o scurta vizita de Pasti acasa, in Iasi. Din primele zile de sedere am vrut sa scriu articolul asta, dar fiind mult prea ocupat cu multe altele iata ca abia acum mi-am facut timp de el.

Inertia Iasiului.. si cine stie a intregii tari.

Eram in Bucsinescu, veneam din Tudor pe partea dreapta a drumului si trebuia sa ajung undeva in centru. M-am oprit la semafor, s-a facut verde si am trecut. In fata mea un tramvai care venea din Targul Cucului sa grabit sa treaca si el prin fata mea, iar vatmanul cu o privire de complice si care dadea de inteles ca stie ca incalca regula s-a uitat la mine si a dus degetul la gura in semn de: Sefu, shh, taci, lasa-ma sa trec ca daca tot am viteza… Bineinteles ca m-am oprit si l-am lasat sa treaca si atunci m-am lovit: Iasiul are o inertie ce ii face rau.

Ne-am obisnuit prea mult sa nu repectam regulile si sa facem anumite lucruri doar pentru ca asa au fost facute inainte(prost) si asa le-am invatat si noi. Nu ne putem opri si sa facem lucrurile altfel.

Mai jos sunt cateva exemple practice de inertie:

  • Nu suntem capabili sa ii oprim pe cei care fac strazile de mantuiala an de an, si ne lasa mostenire gropi in fiecare primavara
  • Daca ni se pierde bagajul in aeroport, zicem: Ei, lasa, na parca ce poti sa ii faci acum? – ar fi cateva chestii
  • Daca ni se intampla orice lucru nasol, de obicei ne resemnam si ne bucuram ca nu a fost mai rau
  • Ne plangem in continuu de cei de la putere dar nu facem mare lucru sa schimbam ceva
  • Palasul probabil ca va fi ca si casa aia de pe Elena Doamna, de caramida rosie, neterminata de prin ’90

Si de multe ori imi dau seama ca am si eu am avut si am aceasta mentalitate mostenita, aceasta inertie de a face lucrurile prost doar pentru ca asa au facut si altii inaintea mea, dar voi incerca sa ma schimb.

Si acum replica: “Bine bai ca la voi acolo in Rotterdam faceti voi altfel, bine ca sunteti voi destepti”. Daca te trezesti ca vrei sa comentezi ceva de genul asta aici fi sigur ca am sa iti sterg comentariul. Mai bine te-ar duce mintea sa imi dai niste contra-argumente valide la zic. Think about it ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>